Tapiokový pudink s ananasovým kompotem
Počet skleniček : 6
Doba přípravy: cca 4 hodiny
Suroviny:
Tapiokový pudink
60 g tapiokových perel
320 g vody
320 g kokosového mléka
60 g agávového sirupu
vanilka (pasta, lusk)
kůra z poloviny limetky
Ananasový kompot
350 g drobně nakrájeného ananasu
36 g agávového sirupu
vanilka (pasta, lusk)
1 ks badyánu
pár kuliček růžového pepře
60 g mangového pyré
60 g marakujového pyré
(nebo můžete obě pyré zaměnit za 120 g ananasového pyré)
kůra z limetky
Příprava:
Tapiokový pudink
Tapiokové perly vsypte do směsi vody a kokosového mléka, promíchejte a nechte 30 minut stát. Poté přelijte do hrnce, přidejte agávový sirup a vanilku a vařte cca 15 minut – perly by měly být téměř průhledné, měkké a tekutina zahuštěná. V závěru do pudinku přidejte jemně nastrouhanou limetkovou kůru. Rozlijte do 6 skleniček a dejte na cca 2 hodiny zatuhnout do lednice (pudink je v této fázi ještě tekutý, ale nebojte, ztuhne).
Ananasový kompot
Ananas, sirup, 2 lžíce vody, vanilku, badyán a pepř dejte do hrnce a za občasného míchání vařte přikryté pokličkou do měkka. Přidejte obě pyré a ještě pár minutek provařte. Na závěr vmíchejte jemně nastrouhanou limetkovou kůru, přelijte do misky, vyndejte koření a dejte na hodinku chladit do lednice.
Kompletace
Pokud máte v kompotu hodně tekutiny, nechte ho lehce vykapat na cedníku. Ananas rozdělte do skleniček na tapiokový pudink a ozdobte plátky kokosu a malými zelenými lístky bylinek.
Dobrou chuť.
