top of page

Tapiokový pudink s ananasovým kompotem

 

Počet skleniček : 6

Doba přípravy: cca 4 hodiny

Suroviny:

Tapiokový pudink

60 g tapiokových perel

320 g vody

320 g kokosového mléka

60 g agávového sirupu

vanilka (pasta, lusk)

kůra z poloviny limetky

Ananasový kompot

350 g drobně nakrájeného ananasu

36 g agávového sirupu

vanilka (pasta, lusk)

1 ks badyánu

pár kuliček růžového pepře

60 g mangového pyré

60 g marakujového pyré

(nebo můžete obě pyré zaměnit za 120 g ananasového pyré)

kůra z limetky

Příprava:

Tapiokový pudink

Tapiokové perly vsypte do směsi vody a kokosového mléka, promíchejte a nechte 30 minut stát. Poté přelijte do hrnce, přidejte agávový sirup a vanilku a vařte cca 15 minut – perly by měly být téměř průhledné, měkké a tekutina zahuštěná. V závěru do pudinku přidejte jemně nastrouhanou limetkovou kůru. Rozlijte do 6 skleniček a dejte na cca 2 hodiny zatuhnout do lednice (pudink je v této fázi ještě tekutý, ale nebojte, ztuhne).

Ananasový kompot

Ananas, sirup, 2 lžíce vody, vanilku, badyán a pepř dejte do hrnce a za občasného míchání vařte přikryté pokličkou do měkka. Přidejte obě pyré a ještě pár minutek provařte. Na závěr vmíchejte jemně nastrouhanou limetkovou kůru, přelijte do misky, vyndejte koření a dejte na hodinku chladit do lednice.

Kompletace

Pokud máte v kompotu hodně tekutiny, nechte ho lehce vykapat na cedníku. Ananas rozdělte do skleniček na tapiokový pudink a ozdobte plátky kokosu a malými zelenými lístky bylinek.

Dobrou chuť.

tapioka2.jpg
PetraStahlova_logo_black_transparent.png
bottom of page