top of page

Čokoládové sušenky

 

Počet sušenek : 8

Doba přípravy : 15 minut příprava surovin + 30 minut

chlazení těsta + 12 minut pečení

Potřebné suroviny:

84 g veganského másla (Alsan Bio, Naturli v kostce)

90 g třtinového cukru

10 g agávového sirupu

30 g veganských vajec, tj. 2,1 g psyllia + 28 g vody

30 g + 78 g tmavé čokolády Fleur de Cao 70 %

95 g hladké mouky

24 g kakaového prášku

1,2 g jedlé sody

1,5 g soli

menší hrst drcených kakaových bobů na ozdobení

Postup:

Máslo pokojové teploty šlehejte ručním mixérem, dokud konzistencí nepřipomíná majonézu. Přidejte třtinový cukr a agávový sirup a pokračujte minutu ve šlehání, následně zašlehejte i vejce a 30 g rozpuštěné čokolády.

Hladkou mouku prosejte s kakaovým práškem, sodou a solí a poté vařečkou zapracujte do máslové směsi. Na závěr vmíchejte 78 g čokolády nasekané na menší kousky a těsto umístěte na půl hodiny tuhnout do lednice.

Vychlazené těsto rozdělte na osm hromádek po 50 g a ty pak vytvarujte do kuliček. Položte je na plech vyložený silikonovou podložkou nebo pečicím papírem a dlaní lehce zploštěte. Povrch posypte drcenými kakaovými boby a dejte péct na 11–12 minut do horkovzdušné trouby předehřáté na 160 °C.

Sušenky budou po upečení ještě stále měkké, nechte je tak prvních 5 minut na plechu a potom velmi opatrně pomocí ploché obracečky přesuňte na mřížku, na které se během chladnutí zpevní.

Dobrou chuť.

čokoládové sušenky.jpg
PetraStahlova_logo_black_transparent.png
bottom of page