top of page

Čokoládové hrudky

 

 

Moje oblíbené kombinace

Exotika

mandlové klínky

sušené plátky kokosu

sušené plátky ananasu

sušená papája

sušené mango

špetka soli

tmavá čokoláda Ocoa 70 %

Třešně

mandlové klínky

Coco pops

granola

sušené třešně

špetka soli

tmavá čokoláda Ocoa 70 %

Meruňky

pšeničné pukance s javorovým sirupem

mandlové klínky

sušené meruňky

špetka soli

tmavá čokoláda Ocoa 70 %

Postup:

Oříšky pražte 10–15 minut v troubě při teplotě 40 °C a poté je nechte vychladnout.

Zchladlé opražené oříšky dejte do misky, přisypte sušené ovoce překrájené na centimetrové kostičky a případně další vybrané ingredience a vše zamíchejte. Směs zvažte.

Na 200 g směsi budete potřebovat 130 g čokolády.

Převáženou čokoládu rozpusťte v mikrovlnné troubě či v misce ve vodní lázni na 45 °C a pak ji za stálého míchání vychlaďte cca na 38 °C. Do čokolády přidejte sypké ingredience a promíchejte.

Na silikonovou podložku či list pečicího papíru naneste lžící malé hrudky, které nechte následně minimálně 30 minut tuhnout (krystalizovat) při teplotě kolem 18–20 °C.

Poznámka:

Při výrobě čokoládových hrudek můžete zužitkovat spoustu drobných přebytků ze spíže. Smíchejte dohromady křupavé oříšky, sušené ovoce a čokoládu a máte báječné sladkosti, které ocení nejen ti nejmenší.

Dobrou chuť.

hrudky.jpg
PetraStahlova_logo_black_transparent.png
bottom of page