Čokoládové hrudky
Moje oblíbené kombinace
Exotika
mandlové klínky
sušené plátky kokosu
sušené plátky ananasu
sušená papája
sušené mango
špetka soli
tmavá čokoláda Ocoa 70 %
Třešně
mandlové klínky
Coco pops
granola
sušené třešně
špetka soli
tmavá čokoláda Ocoa 70 %
Meruňky
pšeničné pukance s javorovým sirupem
mandlové klínky
sušené meruňky
špetka soli
tmavá čokoláda Ocoa 70 %
Postup:
Oříšky pražte 10–15 minut v troubě při teplotě 40 °C a poté je nechte vychladnout.
Zchladlé opražené oříšky dejte do misky, přisypte sušené ovoce překrájené na centimetrové kostičky a případně další vybrané ingredience a vše zamíchejte. Směs zvažte.
Na 200 g směsi budete potřebovat 130 g čokolády.
Převáženou čokoládu rozpusťte v mikrovlnné troubě či v misce ve vodní lázni na 45 °C a pak ji za stálého míchání vychlaďte cca na 38 °C. Do čokolády přidejte sypké ingredience a promíchejte.
Na silikonovou podložku či list pečicího papíru naneste lžící malé hrudky, které nechte následně minimálně 30 minut tuhnout (krystalizovat) při teplotě kolem 18–20 °C.
Poznámka:
Při výrobě čokoládových hrudek můžete zužitkovat spoustu drobných přebytků ze spíže. Smíchejte dohromady křupavé oříšky, sušené ovoce a čokoládu a máte báječné sladkosti, které ocení nejen ti nejmenší.
Dobrou chuť.
