top of page

Chai horká čokoláda

 

 

Počet šálků: 4menší nebo 2 větší

 

Suroviny:

 

Koření chai

1,5 g mletého černého pepře

8 g mleté skořice

8 g mletého zázvoru

3 ks kardamomu

5 ks hřebíčku

½ nastrouhaného muškátového oříšku

 

Horká čokoláda

150 g kokosového mléka

100 g rostlinného mléka (mandle, oves..)

3 g koření chai

20 g agávového sirupu

70 g tmavé čokolády Fleur de Cao 70 %

 

Postup:

 

 

Koření chai

Mleté koření smíchejte dohromady. Kardamom a hřebíček rozdrťte v hmoždíři a přidejte k mletému koření společně s polovinou jemně nastrouhaného muškátového oříšku.

 

Horká čokoláda

Obě mléka dejte společně s kořením do menšího hrnce, zahřejte těsně pod bod varu, přikryjte pokličkou a nechte 30 minut infuzovat. Poté mléko přeceďte přes velmi jemné sítko, vraťte do hrnce, přidejte agávový sirup a zahřejte zhruba na 60 °C. Vhoďte čokoládu a metličkou pořádně promíchejte. Upravte teplotu horké čokolády tak, jak ji máte nejraději.

Pokud máte doma kávovar s příslušenstvím na výrobu mléčné pěny, můžete horkou čokoládu ještě našlehat, aby byla vzdušnější.

 

Poznámky:

Koření chai si můžete koupit již namíchané v lepších specializovaných obchodech.

 

Pokud je na vás koření chai příliš aromatické, můžete si čokoládu ochutit třeba jenom vanilkou, skořicí nebo troškou chilli.

 

Dobrou chuť.

Horká čoko.jpg
PetraStahlova_logo_black_transparent.png
bottom of page