Chai horká čokoláda
Počet šálků: 4menší nebo 2 větší
Suroviny:
Koření chai
1,5 g mletého černého pepře
8 g mleté skořice
8 g mletého zázvoru
3 ks kardamomu
5 ks hřebíčku
½ nastrouhaného muškátového oříšku
Horká čokoláda
150 g kokosového mléka
100 g rostlinného mléka (mandle, oves..)
3 g koření chai
20 g agávového sirupu
70 g tmavé čokolády Fleur de Cao 70 %
Postup:
Koření chai
Mleté koření smíchejte dohromady. Kardamom a hřebíček rozdrťte v hmoždíři a přidejte k mletému koření společně s polovinou jemně nastrouhaného muškátového oříšku.
Horká čokoláda
Obě mléka dejte společně s kořením do menšího hrnce, zahřejte těsně pod bod varu, přikryjte pokličkou a nechte 30 minut infuzovat. Poté mléko přeceďte přes velmi jemné sítko, vraťte do hrnce, přidejte agávový sirup a zahřejte zhruba na 60 °C. Vhoďte čokoládu a metličkou pořádně promíchejte. Upravte teplotu horké čokolády tak, jak ji máte nejraději.
Pokud máte doma kávovar s příslušenstvím na výrobu mléčné pěny, můžete horkou čokoládu ještě našlehat, aby byla vzdušnější.
Poznámky:
Koření chai si můžete koupit již namíchané v lepších specializovaných obchodech.
Pokud je na vás koření chai příliš aromatické, můžete si čokoládu ochutit třeba jenom vanilkou, skořicí nebo troškou chilli.
Dobrou chuť.
