Pekanovo-banánový chlebíček
Počet chlebíčků : 1
Potřebné vybavení : chlebíčková forma se dnem o rozměru 20 x 8 cm
Doba přípravy: cca hodina
Potřebné suroviny:
Drobenka
20 g veganského másla (Alsan Bio, Naturli v kostce)
20 g hladké mouky
20 g krupicového cukru
20 g pekanové mouky
20 g pekanových ořechů, hrubě nakrájených
Pekanovo-banánový chlebíček
38 g změklého veganského másla
63 g třtinového cukru
1,9 g soli
125 g hladké mouky
3,1 g jedlé sody
1,5 veganské vejce, tj. 5 g psyllia + 63 g vody
31 g agávového sirupu
40 g pekanových ořechů, hrubě nakrájených
250 g banánů
olej ve spreji či veganské máslo na vymazání formy
Postup:
Drobenka
Všechny ingredience promíchejte dohromady a vytvořte drobenku. Dejte do lednice.
Pekanovo-banánový chlebíček
Máslo vyšlehejte do lehké pěny společně s cukrem a solí. Hladkou mouku prosejte společně se sodou a následně jednu třetinu zašlehejte do másla. Poté vmixujte veganské vejce a agávový sirup. Na závěr ručně vmíchejte zbytek mouky, pekanové ořechy a banány hrubě rozmačkané vidličkou (vždy je rozmačkejte až těsně před zapracováním do těsta).
Chlebíčkovou formu vystříkněte olejem, případně vymažte máslem, a pak vyložte přes delší boky pečicím papírem. Papír vám pomůže po upečení chlebíček snadněji vyndat. Do formy nalijte těsto, hojně posypte připravenou drobenkou a pečte zhruba 35 minut v horkovzdušné troubě na 165°C. Ke konci pečení se pomocí párátka či dřevěné špejle ubezpečte, že je chlebíček dobře propečený. Nechte ve formě zchladnout a následně opatrně vyndejte.
Poznámka
Pekanovou mouku si můžete vyrobit sami – pekanové ořechy rozsekejte v procesoru.
Dobrou chuť.
