Pekanovo-banánový chlebíček

 

Počet chlebíčků : 1

 

Potřebné vybavení : chlebíčková forma se dnem o rozměru 20 x 8 cm

 

Doba přípravy: cca hodina

 

Potřebné suroviny:

Drobenka

 

20 g veganského másla (Alsan Bio, Naturli v kostce)

20 g hladké mouky

20 g krupicového cukru

20 g pekanové mouky

20 g pekanových ořechů, hrubě nakrájených

 

Pekanovo-banánový chlebíček

 

38 g změklého veganského másla

63 g třtinového cukru

1,9 g soli

125 g hladké mouky

3,1 g jedlé sody

1,5 veganské vejce, tj. 5 g psyllia + 63 g vody

31 g agávového sirupu

40 g pekanových ořechů, hrubě nakrájených

250 g banánů

olej ve spreji či veganské máslo na vymazání formy

 

Postup:

Drobenka

Všechny ingredience promíchejte dohromady a vytvořte drobenku. Dejte do lednice.

Pekanovo-banánový chlebíček

Máslo vyšlehejte do lehké pěny společně s cukrem a solí. Hladkou mouku prosejte společně se sodou a následně jednu třetinu zašlehejte do másla. Poté vmixujte veganské vejce a agávový sirup. Na závěr ručně vmíchejte zbytek mouky, pekanové ořechy a banány hrubě rozmačkané vidličkou (vždy je rozmačkejte až těsně před zapracováním do těsta).

Chlebíčkovou formu vystříkněte olejem, případně vymažte máslem, a pak vyložte přes delší boky pečicím papírem. Papír vám pomůže po upečení chlebíček snadněji vyndat. Do formy nalijte těsto, hojně posypte připravenou drobenkou a pečte zhruba 35 minut v horkovzdušné troubě na 165°C. Ke konci pečení se pomocí párátka či dřevěné špejle ubezpečte, že je chlebíček dobře propečený. Nechte ve formě zchladnout a následně opatrně vyndejte.

Poznámka

Pekanovou mouku si můžete vyrobit sami – pekanové ořechy rozsekejte v procesoru.

 

Dobrou chuť.

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

©2016 by Petra Stahlová. Proudly created with Wix.com